Focaccia barese
TM6 TM5 TM31

Focaccia barese

4.8 (1.1K ocen)

Składniki

  • 5 g di zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 300 g di acqua
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 200 g di semola rimacinata di grano duro
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 15 g di sale
  • 150 g di pomodori ciliegino, preferibilmente grandi e maturi
  • 50 g di olive baresane (vedere varianti)
  • 1 pizzico di origano secco + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2565 kJ / 613 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
99.2 g
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy