Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 300 g di acqua
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di semola rimacinata di grano duro
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g di sale
- 150 g di pomodori ciliegino, preferibilmente grandi e maturi
- 50 g di olive baresane (vedere varianti)
- 1 pizzico di origano secco + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 99.2 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Calzone
2 godz. 50 min
Pizzi leccesi
6h
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Pucce
7sa
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Focaccia a bastone
5h
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pettole pugliesi
3h