Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di burro a pezzi + q.b.
- farina q.b.
- 200 g di zucchero
- 5 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 300 g di farina di mandorle
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2787.4 kJ / 666.2 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 51.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Pastiera
15h
Roccocò
2小时
Pastiera fiori d'arancio
12h
Sfogliatelle frolle
2小时 30 分钟
Migliaccio
1小时 30 分钟
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5 min
Torta caprese di Luca Montersino
1h 25min
Pizza di scarola
3h 30min
Torta Babà napoletana
8h
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Casatiello sugna e pepe
2小时 30 分钟