Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di burro a pezzi + q.b.
- farina q.b.
- 200 g di zucchero
- 5 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 300 g di farina di mandorle
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2787.4 kJ / 666.2 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 51.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Taralli sugna e pepe
4h
Roccocò
2 Std.
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Pastiera napoletana
15 godz.
Torta caprese bianca al limoncello
1 Std. 5 Min
Tortano speck e fontina
2 Std.
Torta caprese di Luca Montersino
1 Std. 25 Min
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Torta Babà napoletana
8 Std.
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min