![Pizza barese ai pomodorini Pizza barese ai pomodorini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1C08050-E10C-4709-8411-D1D85EF73687/Derivates/20c18224-e5e6-44ee-a21a-9e13a8e293d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 400 g di semola di grano duro rimacinata
- 10 g di sale + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 cucchiai di passata di pomodoro
- 15 pomodorini ciliegia a metà
- 10 olive
- origano secco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Focaccia a bastone
5 Std.
Panzerotti
5 Std.
Pasticcio altamurano
3h 30min
Panzerottini TM6
4小时
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3hod. 20min
Pettole pugliesi
3h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 Std.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3hod. 20min
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Focaccia barese TM6
4小时
Pizza napoletana
9 Std.