Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 400 g di semola di grano duro rimacinata
- 10 g di sale + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 cucchiai di passata di pomodoro
- 15 pomodorini ciliegia a metà
- 10 olive
- origano secco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3h
Pucce
7 godz.
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Focaccia a bastone
5h
Panzerotti
5h
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pettole pugliesi
3h
Pizza napoletana
9 Std.