Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di farina tipo 00
- 50 g di Gruviera a pezzi (2 cm)
- 80 g di cipolla a metà
- 45 g di burro
- 1000 g di acqua
- 2 dadi per brodo di carne (dose per 0,5 l)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 842 kJ / 201 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata alle nocciole
1 Std.
Cipolle tritate
5min
Vellutata di carote e pastinaca
50 min
Madeleine di farina di mais e salvia
35 min
Uova di quaglia e asparagi in salsa di senape
40 min
Crema di mais (creamed corn)
30min
Vinaigrette orientale al coriandolo
10 Min
Stufato delle stelle (alla maniera de Star Wars, L'Impero colpisce ancora)
1 godz. 40 min
Mariola calabrese
50 min
Burro ai funghi porcini
4h
Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)
45 min
Zuppa di lenticchie speziata alla marocchina (Bimby Friend)
35 min