Urządzenia i Akcesoria
Chleb musli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
34 kromki
Składniki
-
150 g ziaren pszenicy
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
200 g mleka
-
150 g wody
-
30 g miodu
-
350 g mąki pszennej
-
100 g musli
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
79.3 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
324.3 kJ /
77.5 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min