Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato q.b. per imburrare
Impasto
- 175 g di farina bigia
- 80 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- ¾ cucchiaino di sale
- 60 g di acqua
Ripieno
- 150 g di formaggio Gruviera, a pezzi (3 cm)
- 500 g di cipolle, tagliate a metà
- 40 g di burro
- 200 g di panna intera
- 2 uova
- 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe macinato
- 100 g di cipolle (ad es. gialle, rosse e scalogni), a rondelle (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3342 kJ / 805 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 61 g
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40min
Tiramisù
5h 40min
Pane all'aglio e alle erbe aromatiche
3h 30min
Formaggio a fette cotto al forno
35 min
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Tarte flambé
Brak ocen
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Crostata alla pancetta e porri
1 godz.
Insalata greca
25 min
Quiche di cipolle
1 Std. 15 Min
Baci di cioccolato e nocciole
1h 25min
Insalata arcobaleno veloce
10 dk