Crostata di cipolle e formaggio

Crostata di cipolle e formaggio

4.4 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Stampo
  • burro, non salato q.b. per imburrare
Impasto
  • di farina bigia
    175 g
  • di burro, non salato a pezzi (2 cm)
    80 g
  • di sale
    ¾ cucchiaino
  • di acqua
    60 g
Ripieno
  • di formaggio Gruviera a pezzi (3 cm)
    150 g
  • di cipolle tagliate a metà
    500 g
  • di burro
    40 g
  • di panna intera
    200 g
  • uova
    2
  • di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
    5 rametti
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di cipolle (ad es. gialle, rosse e scalogni), a rondelle (3 mm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 805 kcal / 3342 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...