Filetto di maiale in crosta

Filetto di maiale in crosta

4.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Filetto in pastella
  • di burro chiarificato
    1 cucchiaio
  • di filetto di maiale (circa 500 g)
    1
  • di sale
    1 di cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • di burro, non salato
    20 g
  • di piselli surgelati scongelati
    200 g
  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di acqua
    20 g
  • di pasta sfoglia steso (25 x 42 cm)
    1 confezione
  • di pangrattato
    2 cucchiai
  • di bacon a fette
    12 fette
  • uovo sbattuto
    1
Salsa
  • di panna intera, fredda
    150 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • di burro, non salato
    10 g
  • di vino Prosecco o di champagne, (secco)
    150 g
  • di acqua
    150 g
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaio
  • di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
    1 cubetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 905 kcal / 3769 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 60 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...