Pizzoccheri di Poschiavo con verdure

Pizzoccheri di Poschiavo con verdure

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pizzoccheri
  • di formaggio di montagna grigionese
    150 g
  • di grano saraceno
    200 g
  • di farina
    150 g
  • di latte
    150 g
  • uova
    2
  • di sale e 1 cucchiaio per l'acqua di cottura
    1 cucchiaino
  • di acqua
    3000 g
  • di olio di colza
    1 cucchiaio
  • di patate, a pasta gialla densa in Würfeln (1 cm)
    150 g
Verdure
  • di cipolle halbiert
    80 g
  • di cavolo verza in Stücken (3 cm)
    150 g
  • di salvia fresca
    6 foglioline
  • di pancetta in Stücken (3 cm)
    80 g
  • di burro
    50 g
  • di sale nach Belieben
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe macinato nach Belieben
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di foglie di spinaci fresche
    100 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 871 kcal / 3643 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...