![Pizzoccheri di Poschiavo con verdure Pizzoccheri di Poschiavo con verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52825ac7-bb9c-4ea5-97f6-8fbdc05f2d81/Derivates/62a167dc-2980-44a3-b553-ba9fd8c4ebb1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzoccheri
- 150 g di formaggio di montagna grigionese
- 200 g di grano saraceno
- 150 g di farina
- 150 g di latte
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale, e 1 cucchiaio per l'acqua di cottura
- 3000 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio di colza
- 150 g di patate, a pasta gialla densa, in Würfeln (1 cm)
Verdure
- 80 g di cipolle, halbiert
- 150 g di cavolo verza, in Stücken (3 cm)
- 6 foglioline di salvia fresca
- 80 g di pancetta, in Stücken (3 cm)
- 50 g di burro
- ¼ di cucchiaino di sale, nach Belieben
- 1 pizzico di pepe macinato, nach Belieben
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 100 g di foglie di spinaci fresche
- 80 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3643 kJ / 871 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di noci engadinese
1 godz. 15 min
Spätzle al formaggio
1 godz. 10 min
Rösti alla bernese
40 min
Pizza ai peperoni
1 Std. 55 Min
Knöpfli all’aglio orsino
Brak ocen
Salsa olandese
Brak ocen
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Risotto allo zafferano di Mund
45 min
Capuns grigionesi
35 Min
Minestra di carote e menta
35 Min
Polenta ticinese
45 min
Condimento con senape e aceto balsamico
10 min