Spaghetti carbonara
TM6 TM5

Spaghetti carbonara

3.9 (4.6K ocen)

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera pecorino (opcjonalnie)
  • 30 g cebuli szalotki
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1200 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 3 jajka
  • 1 żółtko
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2528 kJ / 604 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy