Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
750 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.4 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
421.3 kJ /
100.7 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Mus jabłkowy
15 min
Pudding truskawkowy
2 godz. 35 min
Sos owocowy coulis
10 min
Nektar owocowy
10 min
Purée warzywne
45 min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 min
Kisiel
10 min
Budyń czekoladowy
10 min
Serek na słodko
5 min