Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 480 g di ceci in scatola, sgocciolati e sciaquati
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 3 uova
- 30 g di zucchero muscovado
- 3 g di lievito in polvere per dolci
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 501.2 kJ / 119.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 121.3 mg
Alternatywne przepisy
Banana bread (vegan e senza glutine)
1h 30min
Zuppa di pomodoro e mango
40min
Plumcake con farina di riso
50min
Khao nom kok
35min
Torta integrale di mele
45min
Torta integrale al profumo di agrumi
1h
Streusel alle fragole (senza glutine)
2h
Torta di farro al cacao e pere (vegan)
1h
Torta morbida al cioccolato (senza glutine)
50min
Cookies morbidi carote e arancia
50min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta carote e mele
1h 30min