Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
TM6 TM5 TM31

Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata

4.1 (35 ocen)

Składniki

  • 50 g di provola affumicata a pezzi
  • 50 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 350 g di cuori di carciofo in quarti
  • 120 g di ricotta
  • 2 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
730.1 kJ / 174.5 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
3.2 g
Sód
288.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy