Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata

Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata

4.1 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • di provola affumicata a pezzi
    50 g
  • di pancetta affumicata a cubetti
    50 g
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di cuori di carciofo in quarti
    350 g
  • di ricotta
    120 g
  • uova
    2
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe
    2 pizzichi
  • di acqua
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 174.5 kcal / 730.1 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 288.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...