Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g płatków owsianych
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- 160 g jogurtu naturalnego
- 60 g oleju słonecznikowego
- 40 g cukru
- 100 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 g migdałów, w płatkach
- 15 g wiórków kokosowych, plus dodatkowa ilość do posypania muffinów
- 3 łyżki amarantusa, ekspandowanego, plus dodatkowa ilość do posypania muffinek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 774.7 kJ / 185.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 53.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Muffinki migdałowe
40 min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1h 25min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min