Wersje kompatybilne
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de noix de coco râpée
- 60 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre demi-sel, fondu
- 2 œufs
- 6 crêpes dentelle, type Gavottes®, grossièrement émiettées
- 10 c. à café de sauce au caramel maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 345.4 kJ / 83 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 24.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2j 25 menit
Mille-feuille fraise-amande et coulis de fraises
5h
Cheesecake noix de coco-caramel
3h 40min
Champignons farcis aux pruneaux
30 Min
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2 Std.
Noix de saint-jacques, champignons à la noisette
1 Std. 30 Min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12u.
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 Std. 30 Min
Carrés gourmands au beurre de cacahuète
2h 50min
Sauce caramel au whisky
35min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15 min
Fondant minute au chocolat
20min