Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- le zeste d'une orange non traitée
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- 170 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 6 oreillons de pêche au sirop, égouttées et détaillées en dés
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 703.8 kJ / 165.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de rêve danois
1sa
Miroir à la framboise
15 Min
Beignets aux pommes
1h 20min
Couronne de choux aux fraises
2sa 30 dk
Moelleux aux pommes
50 dk
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Choux aux fruits confits
2h
Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly
3h
Chouquettes pralin
40 dk
Délice chocolat-coco
1 godz. 30 min
Financiers aux cerises
1sa
Flaugnarde aux poires
50 dk