Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)

Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)

4.8 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
50 pezzi

Składniki

Impasto
  • di zucchero
    100 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
  • uova
    2
  • di burro a pezzi
    125 g
  • di farina tipo 00
    300 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
  • di confettura di albicocche
    200 g
Copertura
  • di mandorle pelate
    200 g
  • di nocciole sgusciate
    200 g
  • di zucchero
    130 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
  • di burro a pezzi
    175 g
Terminare la preparazione
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    200 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 173 kcal / 724 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...