Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)
TM5 TM6

Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)

4.7 (27 ocen)

Składniki

Impasto

  • 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 2 uova
  • 125 g di burro a pezzi
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 200 g di confettura di albicocche

Copertura

  • 200 g di mandorle pelate
  • 200 g di nocciole sgusciate
  • 130 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 175 g di burro a pezzi

Terminare la preparazione

  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
724 kJ / 173 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
11.4 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy