Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 475 g di farina tipo 00
- 50 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 1 uovo
- 30 g di zucchero
- 1 cucchiaino raso di sale
Terminare la preparazione
- 300 g di latte
- 100 g di panna (30-40% di grassi)
- 30 g di burro
- zucchero a velo, a piacere
- confettura di ciliegia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263.6 kJ / 541 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 461.9 mg
Alternatywne przepisy
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 godz. 30 min
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30min
Fairy bread (Pane fatato)
7 Std.
Cake pops miao
2 Std.
Monte Cristo sandwich
4h 30 min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 Std. 30 Min
Palline cocco e lampone
3 Std.
Crostata ai pistacchi
4 Std.
Pane integrale con fichi e noci
4h 30 min
Praline al tiramisù e cioccolato
1 Std. 30 Min
Cheesecake al tiramisù
6h 30min
Danubio salato
3 Std.