Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 475 g di farina tipo 00
- 50 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 1 uovo
- 30 g di zucchero
- 1 cucchiaino raso di sale
Terminare la preparazione
- 300 g di latte
- 100 g di panna (30-40% di grassi)
- 30 g di burro
- zucchero a velo, a piacere
- confettura di ciliegia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263.6 kJ / 541 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 461.9 mg
Alternatywne przepisy
Polenta bianca e salsiccia
1h 30min
Tortine in vasetto
1h
Filetto di manzo con peperonata
40min
Menù: Polpette di agnello e cous cous piccante; mousse al cioccolato (Bimby Friend)
1h 20min
Muffin ai mirtilli con crumble
1h
Tigelle senza glutine
3 Std.
Spaghetti alla busara
30min
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1h
Crespelle ai funghi
1h 30min
Lasagna radicchio e salsiccia
2h
Riso in cagnone
45min
Cracker ai semi senza glutine
1h