Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine à tresse
- 60 g de beurre, en morceaux, froid
- 15 g de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- farine à tresse pour fariner
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de crème
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40 min
Petits pains du 1er août
1h 10 min
Crème glacée aux fruits
5min
Pères Noël en pâte
2 Std. 10 Min
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45 min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1h 20 min
Cake Mississippi clair
1h 15 min
Focaccia aux tomates
40 min
Croissants au jambon
35 min
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45 min