Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine à tresse
- 60 g de beurre, en morceaux, froid
- 15 g de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- farine à tresse pour fariner
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de crème
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Sauce balsamique
10min
Risotto à la tomate et au basilic
30min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Strudel de légumes et couscous avec sauce au jogourt
50min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1 Std. 20 Min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Coquins de Linz
3h 15min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Croissants au jambon
35min
Focaccia aux tomates
40min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min