
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de beurre pour beurrer les bords
- 500 g de sucre
- 300 g d'amandes, entières, décortiquées
- le zeste de citron bio, uniquement le zeste finement râpé
- 300 g de carottes pelées, coupées en rondelles (3 cm)
- 4 œufs
- 80 g de farine
- 1 sachet de poudre à lever (15 g)
- 1 pincée de sel
- 3 c. à soupe de jus de citron
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 360 kcal / 1508 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 64 g