Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de beurre, pour le moule
- 500 g de sucre
- 300 g d'amandes, entières, décortiquées
- le zeste de citron, bio, uniquement le zeste finement râpé et 3 c. à soupe de jus
- 300 g de carottes, pelées, coupées en rondelles (3 cm)
- 4 œufs
- 80 g de farine
- 1 sachet de poudre à lever (15 g)
- 1 pincée de sel
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1508 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40min
Étoiles à la cannelle
1h 30 min
Birchermüesli
1h 10min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Gâteau aux carottes argovien
2u.
Tresse russe aux canneberges
3h
Cake aux branches
1h 10min
Cake aux baies
1h 15min
Cake tyrolien automnal
1u. 20min
Milanais
3h
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1u. 45min