Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem

Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem

4.8 1.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 400 g wody
  • 4 jajka
  • 30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 15 g masła
  • 15 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 30 g chrzanu, tartego
  • 30 g majonezu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g makreli, wędzonej bez ości i bez skóry, pokrojonej na 3 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 161.1 kcal / 674 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 1.8 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 304.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...