Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 400 g wody
- 4 jajka
- 30 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 15 g masła
- 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 30 g chrzanu, tartego
- 30 g majonezu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 130 g makreli, wędzonej, bez ości i bez skóry, pokrojonej na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 630.1 kJ / 150.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 294 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Pasta z tuńczyka
20min
Pasta z makreli wędzonej
20min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20min
Pasta z tuńczyka i jajek
20min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15min
Pasta jajeczna z awokado
35min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Wiosenny twarożek
5min
Pasta z łososia
5min