Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką

Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką

4.5 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • 60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 50 g wody
  • 25 g cukru
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 500 g mąki chlebowej
  • 1 ½ - 2 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 170 g mleka
  • 250 g piersi z kurczaka, wędzonej pokrojonej na 1,5 cm kawałki
    250 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości, wędzonego, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
  • 280 - 300 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 150 - 200 g cebulek perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone pokrojone na kawałki
  • 125 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 żółtko do posmarowania rożków
  • ziarna sezamu, białego do posypania
  • czarnuszka do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 397 kcal / 1663 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 28.7 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...