
Urządzenia i Akcesoria
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
50 g wody
-
25 g cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki chlebowej
-
1 ½ - 2 łyżeczka soli
-
2 jajka
-
170 g mleka
-
250 g piersi z kurczaka, wędzonej pokrojonej na 1,5 cm kawałki
-
280 - 300 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
150 - 200 g cebulek perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
3 jajka ugotowane na twardo
-
2 ogórki kiszone pokrojone na kawałki
-
125 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
3 łyżki majonezu
-
2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka musztardy
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 żółtko do posmarowania rożków
-
ziarna sezamu, białego do posypania
-
czarnuszka do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
397 kcal /
1663 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
26.6 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska