Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
TM5 TM6

Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką

4.5 (49 ocen)

Składniki

  • 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 50 g wody
  • 25 g cukru
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 500 g mąki chlebowej
  • 1 ½ - 2 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 170 g mleka
  • 250 g piersi z kurczaka, wędzonej, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
    lub 250 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości, wędzonego, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
  • 280 - 300 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
  • 150 - 200 g cebulek perłowych, marynowanych, odsączonych z zalewy
  • 3 jajka, ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone, pokrojone na kawałki
  • 125 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 żółtko, do posmarowania rożków
  • ziarna sezamu, białego, do posypania
  • czarnuszka, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1663 kJ / 397 kcal
Białko
12.2 g
Węglowodany
28.7 g
Tłuszcz
26.6 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy