
Urządzenia i Akcesoria
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski60 g
-
wody50 g
-
cukru25 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki chlebowej500 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczka
-
jajka2
-
mleka170 g
-
piersi z kurczaka, wędzonej pokrojonej na 1,5 cm kawałki250 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy280 - 300 g
-
cebulek perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy150 - 200 g
-
jajka ugotowane na twardo3
-
ogórki kiszone pokrojone na kawałki2
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki125 g
-
ząbek czosnku1
-
majonezu3 łyżki
-
śmietany, 18% tłuszczu2 łyżki
-
musztardy1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
żółtko do posmarowania rożków1
-
ziarna sezamu, białego do posypania
-
czarnuszka do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
397 kcal /
1663 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
26.6 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min
Bułki łobuza i spółki
1 Std. 55 Min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 Std. 40 Min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 Std.
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Paluszki serowo-szynkowe
1 Std. 15 Min
Paszteciki piknikowe
50 Min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 Std.
Ślimaki na przerwę
2 Std. 15 Min
Hot dogi kibica
1 Std. 50 Min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 Std.
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 Std. 35 Min