Urządzenia i Akcesoria
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 sztuk
Składniki
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
200 g mleka w proszku
-
woda do zwilżenia
-
20 truskawek, świeżych małych
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
56.1 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
822.5 kJ /
196.6 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
18.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Trufle kokosowe z białą czekoladą
1 godz. 15 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Omleciki biszkoptowe z matchą i malinami
45 min
Ciepłe lody
40 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
3 godz.