
Urządzenia i Akcesoria
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 sztuk
Składniki
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
200 g mleka w proszku
-
woda do zwilżenia
-
20 truskawek, świeżych małych
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
196.6 kcal /
822.5 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
18.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
56.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Roladki z ogórka
30 min
Bezowe duszki
3 godz.
Owoce w papilotach
20 min
Szyszki z ryżu preparowanego
1 godz. 25 min
Ciepłe lody
40 min
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Koktajl Oreo®
10 min
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Mus z białej czekolady
1 godz.