Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie

Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie

4.1 72 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 sztuk

Składniki

  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    250 g
  • mleka w proszku
    200 g
  • woda do zwilżenia
  • truskawek, świeżych małych
    20
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    300 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 196.6 kcal / 822.5 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 56.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...