Schmand-Kirsch-Kuchen

Schmand-Kirsch-Kuchen

4.6 774 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
20 Stücke

Składniki

  • Mehl
    400 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Zucker
    220 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Eier
    2
  • Milch
    100 g
  • Butter weich, in Stücken
    200 g
  • Schmand
    200 g
  • Mandellikör (z. B. Amaretto)
    30 g
  • Schattenmorellen (680 g), abgetropft
    1 Glas
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 724 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...