Urządzenia i Akcesoria
Schmand-Kirsch-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
20 Stücke
Składniki
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Zucker220 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Eier2
-
Milch100 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Schmand200 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)30 g
-
Schattenmorellen (680 g), abgetropft1 Glas
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirschkuchen vom Blech
1u. 20min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4u. 15min
Quark-Hefe-Kuchen
1u. 20min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Apfel-Sandkuchen
1u. 30min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9u. 30min
Apfelrahmkuchen
1u. 50min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1u.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1u. 5min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2u. 30min
Apfel-Streuselkuchen
1u. 30min
Apfel-Käsekuchen
1u. 40min