Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 75 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 35 g Zucker
- 1 Ei
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 500 g Magerquark
- 250 g Quark, 20% Fett
- 500 g Milch
- 200 g Öl, neutral
- 145 g Zucker
- 3 Eier, davon 2 getrennt
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1 Prise Salz
- 15 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierschecke
6 godz. 30 min
Eierschecke
7h
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Apfel-Schmand-Torte
2h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min