Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 200 g Mehl
- 180 g Zucker
- 1 Pck. Backpulver
- 5 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 300 g Saure Sahne
- 2 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (insg. 30 g)
- 110 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 40 g Kirschwasser
- 120 g Sauerkirschkonfitüre, glatt gerührt
- 1 Packung Mini Windbeutel mit Sahnecreme, TK (200 g, 20 Stück), aufgetaut
-
600
g Kirschen, TK entsteint, aufgetaut,
lub Kirschen entsteint, aufgetaut, - 250 g Kirschsaft
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1538 kJ / 367 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5h 30 min
Donauwellen
2h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Johannisbeer-Schnitte
2h 30min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4h 10min
Frankfurter Kranz
6 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Bananen-Eierlikör-Torte
11 godz. 40 min
Maulwurfkuchen
2h 30min
Himbeer-Käsekuchen
8h
Rotkäppchen-Kuchen
4h