Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Zucker
- 5 Eier
- 250 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 Min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7h 30min
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 godz.
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min