![Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9A6374D-02DA-4A42-BA8D-FBB4A2987ED1/Derivates/4D114634-7199-4A20-84F4-69FE47266F1B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Zucker
- 5 Eier
- 250 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft
- 200 g Sahne
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Buttermilchkuchen
50min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 godz. 15 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min