Urządzenia i Akcesoria
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Zucker230 g
-
Eier5
-
Mehl250 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft1 Glas
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Crème fraîche150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1910 kJ /
456 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Very Cherry
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min