Urządzenia i Akcesoria
Quark-Hefe-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
Boden
-
Milch90 g
-
Zucker30 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl200 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Guss
-
Quark, 20% Fett250 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Eier2
-
Mehl40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Zucker60 g
-
Zimt1 geh. TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
999 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2017
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 godz.
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 godz. 10 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min