Butter-Apfel-Kuchen

Butter-Apfel-Kuchen

4.1 660 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
25 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Butter weich, in Stücken
    70 g
  • Milch
    200 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Salz
    1 Prise
Apfelkompott
  • Äpfel geschält, in Stücken
    1200 g
  • Apfelsaft
    50 g
  • Zucker
    70 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Zimtstange
    1
  • Speisestärke
    1 EL
  • Wasser
    2 EL
Pudding und Fertigstellung
  • Milch
    500 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zucker
    80 g
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    70 g
  • Mandeln, gehobelt
    3 - 4 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 25 Stücke

Białko 96 g
Kalorie 23524 kJ / 5619 kcal
Tłuszcz 189 g
Błonnik 49.8 g
Węglowodany 863 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...