Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Milch
- 1 Ei
- 100 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Apfelkompott
- 1200 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 50 g Apfelsaft
- 70 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Zimtstange
- 1 EL Speisestärke
- 2 EL Wasser
Pudding und Fertigstellung
- 500 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 80 g Zucker
- 70 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 - 4 EL Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 25 Stücke
- Kalorie
- 23524 kJ / 5619 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 863 g
- Tłuszcz
- 189 g
- Błonnik
- 49.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2u. 10min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Gigantischer Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Tortenboden
45 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min