![Kirsch-Bananen-Konfitüre Kirsch-Bananen-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7AD1BFC3-EE96-4A76-97BD-6D22CB99B0B6/Derivates/7e5b0c93-8330-490f-bc16-fe5e9460e733.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g Kirschen, entkernt
lub 700 g Kirschen, TK, entkernt, aufgetaut - 300 g Bananen, in Stücken
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (ca. 5 g, z.B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1922 kJ / 459 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25 min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 godz.
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Mango-Himbeer-Konfitüre
20 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre
25 min