Zartes Mandelgebäck

Zartes Mandelgebäck

4.5 522 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 10 godz.
100 Stück

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    375 g
  • Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker
    1 gestr. TL
  • Zucker
    125 g
  • Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale z.B. Finesse von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Ei
    1
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
    250 g Margarine, weich, in Stücken
  • Mandeln, gehobelt z.B. von Dr. Oetker
    100 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    150 g
  • Sonnenblumenöl
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 1 g
Kalorie 219 kJ / 52 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...