Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)

Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)

4.4 275 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
24 Stücke

Składniki

Teig
  • Zucker
    180 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    250 g
  • Mehl
    400 g
  • Eigelb
    5
  • Kakaopulver
    15 g
  • Backpulver
    2 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Eiweiß
    5
  • Zucker
    180 g
  • Vanillepuddingpulver (40 g)
    1 Pck.
  • Puddingpulver, Sahne-Geschmack (40 g)
    1 Pck.
  • Schmand
    1200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1384 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...