Urządzenia i Akcesoria
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
24 Stücke
Składniki
Teig
-
Zucker180 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mehl400 g
-
Eigelb5
-
Kakaopulver15 g
-
Backpulver2 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Eiweiß5
-
Zucker180 g
-
Vanillepuddingpulver (40 g)1 Pck.
-
Puddingpulver, Sahne-Geschmack (40 g)1 Pck.
-
Schmand1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1384 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Say Cheese!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Buttermilchkuchen
50 min
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 godz. 10 min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8 godz.
Rahmkuchen
9 godz. 25 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min