Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Capesante sottovuoto in salsa di burro e limone
TM6

Capesante sottovuoto in salsa di burro e limone

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 12 capesante, fresche, grandi (circa 500 g)
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva, aromatizzato al limone
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1500 g di acqua + q.b.
  • 30 g di succo di limone
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 1 ½ cucchiaio olio di oliva, aromatizzato al limone
  • ½ cucchiaio burro, salato o non salato
  • 50 g di vino bianco
  • 2 cucchiaini colmi di burro
  • 3 spicchi di aglio a metà
  • 2 cucchiai di succo di limone
  • 2 pezzetti di scorza di limone tritata
  • 1 cucchiaino di miele
  • 3 rametti di timo fresco, per guarnire
  • 1 pizzico di fiocchi di sale, per guarnire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
891.8 kJ / 213.2 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
6.2 g
Tłuszcz
16.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Błonnik
0.2 g
Sód
362.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy