Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi

Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi

4.7 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porzioni

Składniki

Crêpes
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    2 rametti
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • foglie di salvia fresca
    6
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di latte
    600 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno
  • di Parmigiano reggiano a pezzi
    150 g
  • di mortadella a tocchetti
    300 g
  • di funghi trifolati
    300 g
Besciamella
  • di latte intero
    500 g
  • di burro a pezzi
    40 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • burro q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 763 kcal / 3192.4 kJ
Białko 40.3 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 58.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 25.6 g
Sód 1348.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...