Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis (z. B. Arborio, 14-15 Min. Garzeit)
- 780 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Bestreuen
- 30 g Pinienkerne
- 200 g Babyspinat
- 200 g Ziegenfrischkäse, z.B. kleine Taler
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2106 kJ / 503 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterrisotto mit Ziegenkäse
45 Min
Kürbisrisotto
55 Min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35 Min
Pasta mit Gorgonzola-Kürbis-Sauce
30 Min
Risotto mit Steinpilzen
50 Min
Risotto mit Rucola und Gorgonzola
30 Min
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35 Min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 Min
Maronenrisotto
30 Min
Trüffelrisotto
45 Min
Risotto mit Zucchini
40 Min
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50 Min