Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsencurry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosine40 g
-
Wasser kochend50 g
-
gehobelte Mandeln30 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Öl2 EL
-
Curry mittelscharf2 TL
-
Gemüsefond150 g
-
Kokosmilch400 g
-
Möhren in Scheiben (5 mm)300 g
-
Zucker1 Prise
-
Salz½ TL
-
Brokkoli in Röschen (2 cm), Strunk in Scheiben (5 mm)400 g
-
Kichererbsen (Bruttogew. 800 g), abgespült und im Sieb abgetropft1 Dose
-
Limettensaft2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
2260 kJ /
542 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosnuss Dhal
25 min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Süßkartoffel-Curry
40 min
Gemüse-Korma
50 min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 min
Linsen-Spinat-Curry
40 min
Curry von Wurzelgemüsen
1 godz.
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 min
Grünes Gemüsecurry
50 min
Kichererbsencurry
45 min
Kichererbsen-Kokos-Curry
45 min
Gemüse-Curry mit Kokosmilch
50 min