Urządzenia i Akcesoria
Halloween witches' hats
Przygotowanie 1 godz. 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
waffle cones medium size8
-
dark chocolate broken into pieces220 g
-
popping candy (approx. 30 g total)8 tsp
Chocolate biscuit bases
-
plain flour plus extra for dusting130 g
-
cocoa powder40 g
-
caster sugar60 g
-
baking powder1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces (2 cm)130 g
-
vanilla bean paste½ tsp
-
salt1 pinch
Chocolate custard
-
full cream milk500 g
-
plain flour60 g
-
cocoa powder40 g
-
white sugar100 g
Decorations and assembly
-
dark chocolate broken into pieces60 g
-
natural food colouring (e.g. purple and green)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
155.9 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
3187 kJ /
758.8 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
18.1 g
Węglowodany
115.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate ice cream
24hod. 20min.
Chocolate and Caramel Millefeuille
3hod. 50min.
Home-style sponge cake
2hod. 30min.
Lollipops
40min.
Crunchy turtles
3hod. 25min.
Alphabet cupcakes
25hod. 30min.
Whoopie pies
1hod. 20min.
Ombre Cake
2hod. 10min.
Gluten free birthday sponge cake
1hod. 10min.
White chocolate mousse cups
3hod. 35min.
Giant doughnuts
2hod. 40min.
Simple butter biscuits
3hod. 20min.