![Halloween witches' hats Halloween witches' hats](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A8460C67-227B-467E-886D-A69A725393B0/Derivates/5670887B-3A11-47BE-8717-9C180CE9EEB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 waffle cones, medium size
- 220 g dark chocolate, broken into pieces
- 8 tsp popping candy (approx. 30 g total)
Chocolate biscuit bases
- 130 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g cocoa powder
- 60 g caster sugar
- 1 tsp baking powder
- 130 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm)
- ½ tsp vanilla bean paste
- 1 pinch salt
Chocolate custard
- 500 g full cream milk
- 60 g plain flour
- 40 g cocoa powder
- 100 g white sugar
Decorations and assembly
- 60 g dark chocolate, broken into pieces
- natural food colouring (e.g. purple and green)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3187 kJ / 758.8 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 115.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 155.9 mg
Alternatywne przepisy
Glacé icing
5 Min
Butterfly cakes
1h
Sicilian iced coffee
4 Std. 10 Min
Marble cake
2 Std.
Rocky road with vanilla bean marshmallow
2hod. 45min
Jelly Earthworms in Chocolate Soil
3 Std.
Gravity cake
2 Std.
Freckle cake
26h 40min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7sa 5 dk
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1h
Fairy doll cake
2 Std. 20 Min
Chocolate cupcakes
1 Std. 20 Min