Sushi z wędzonym łososiem
TM5 TM6

Sushi z wędzonym łososiem

4.6 (162 oceny)

Składniki

  • 250 g ryżu do sushi
  • 1200 g wody
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 20 g octu ryżowego
  • 2 łyżki ziaren sezamu, prażonych
  • 2 łyżki sera mascarpone, plus dodatkowa ilość do posmarowania łososia
  • awokado, ilość do nadziania sushi, pokrojone w 3 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
  • ogórek, ilość do nadziania sushi, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 0,25 szt.)
  • 8 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
  • 4 płaty wodorostów nori
  • 200 g wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie płaty

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
162 kJ / 38.9 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
2.5 g
Tłuszcz
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy