
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z wędzonym łososiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk
Składniki
-
ryżu do sushi250 g
-
wody1200 g
-
octu ryżowego2 łyżki
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
sosu sojowego3 łyżki
-
pasty wasabi1 łyżeczka
-
octu ryżowego20 g
-
ziaren sezamu, prażonych2 łyżki
-
sera mascarpone plus dodatkowa ilość do posmarowania łososia2 łyżki
-
awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 3 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
-
ogórek ilość do nadziania sushi, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 0,25 szt.)
-
kolendry, świeżej tylko liście8 gałązek
-
wodorostów nori4 płaty
-
wędzonego łososia pokrojonego w cienkie płaty200 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
38.9 kcal /
162 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
2.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Sałatka sushi
1 godz. 15 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Ryż do sushi
1 godz.
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 godz. 30 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Sushi nigiri
1 godz.
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min