Sushi z wędzonym łososiem

Sushi z wędzonym łososiem

4.6 166 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk

Składniki

  • ryżu do sushi
    250 g
  • wody
    1200 g
  • octu ryżowego
    2 łyżki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • sosu sojowego
    3 łyżki
  • pasty wasabi
    1 łyżeczka
  • octu ryżowego
    20 g
  • ziaren sezamu, prażonych
    2 łyżki
  • sera mascarpone plus dodatkowa ilość do posmarowania łososia
    2 łyżki
  • awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 3 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
  • ogórek ilość do nadziania sushi, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 0,25 szt.)
  • kolendry, świeżej tylko liście
    8 gałązek
  • wodorostów nori
    4 płaty
  • wędzonego łososia pokrojonego w cienkie płaty
    200 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 38.9 kcal / 162 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 2.3 g
Węglowodany 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...