Urządzenia i Akcesoria
Orange Liqueur Zabaglione
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
sugar120 g
-
oranges 4-6 thin peelings of skin (see tip) and 90 g juice2
-
orange liqueur (e.g. Grand Marnier)30 g
-
egg yolks from medium eggs6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
27 mg
Białko
9 g
Kalorie
1467 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brandy Butter
10 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Hot Artichoke Dip
30 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 godz. 25 min
Classic Swiss Fondue
15 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Mojo Sauce for Seafood
10 min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11 godz. 10 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Hollandaise Sauce
15 min