Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sugar
- 2 oranges, 4-6 thin peelings of skin (see tip) and 90 g juice
- 30 g orange liqueur (e.g. Grand Marnier)
- 6 egg yolks, from medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1467 kJ / 350 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Smoked Mackerel Pâté
55min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Egg Liqueur Crème Brûlée
1u. 15min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3hod. 45min
Miso Fudge
2 godz.
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tartlets
1h
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8h 30 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Sabayon (Zabaglione)
15min