Urządzenia i Akcesoria
Orange Liqueur Zabaglione
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
sugar120 g
-
oranges 4-6 thin peelings of skin (see tip) and 90 g juice2
-
orange liqueur (e.g. Grand Marnier)30 g
-
egg yolks from medium eggs6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
27 mg
Białko
9 g
Kalorie
1467 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Watercress Soup
25 min
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1 godz. 20 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Broccoli and stilton soup
30 min
Hollandaise Sauce
15 min
Pears in Spiced Red Wine
3 godz. 20 min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 godz.
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min