Crêpes Suzette
TM6 TM5 TM31

Crêpes Suzette

4.8 (73 oceny)

Składniki

Crêpe Batter

  • 120 g plain flour
  • 30 g caster sugar
  • 2 medium eggs
  • 300 g milk
  • 40 g unsalted butter, melted, plus extra for frying

Suzette Butter

  • 1 orange, thin peelings of skin and juice
  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 50 g caster sugar
  • 60 g Grand Marnier
    lub Cointreau
  • 80 g unsalted butter, soft

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1520.1 kJ / 363.3 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
34.8 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
1.3 g
Sód
55.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy