Empress Rice with Crème Anglaise

Empress Rice with Crème Anglaise

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • whole milk
    350 g
  • caster sugar
    80 g
  • pudding rice
    50 g
  • lemon finely grated zest only
    1
  • jelly cubes (quarter of one 135 g pack)
    3
  • vanilla pod seeds only
    1
  • egg yolks from medium eggs
    3
  • milk
    250 g
  • gelatine leaves
    4
  • whipping cream
    200 g
  • candied cherries diced (3 mm), soaked in Kirsch for 1 hour
    15 g
  • candied angelica diced (3 mm), soaked in Kirsch for 1 hour
    15 g
  • Kirsch
    20 g

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 2214 kcal / 9252 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 122 g
Węglowodany 199 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...