Urządzenia i Akcesoria
Empress Rice with Crème Anglaise
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
-
whole milk350 g
-
caster sugar80 g
-
pudding rice50 g
-
lemon finely grated zest only1
-
jelly cubes (quarter of one 135 g pack)3
-
vanilla pod seeds only1
-
egg yolks from medium eggs3
-
milk250 g
-
gelatine leaves4
-
whipping cream200 g
-
candied cherries diced (3 mm), soaked in Kirsch for 1 hour15 g
-
candied angelica diced (3 mm), soaked in Kirsch for 1 hour15 g
-
Kirsch20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 portions
Białko
46 g
Kalorie
9252 kJ /
2214 kcal
Tłuszcz
122 g
Węglowodany
199 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25 godz. 40 min
Meatballs - Keftedes
2 godz. 30 min
Polenta with Rich Meat Ragu
1 godz. 10 min
Béarnaise Sauce
20 min
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Crêpes Suzette
35 min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1 godz. 30 min
Peppercorn Sauce
30 min