Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babas
- 65 g milk
- 10 g dried yeast
- 240 g plain flour
- 100 g salted butter, diced, plus extra for greasing
- 30 g sugar
- 4 medium eggs
Syrup and Cream
- 300 g sugar
- 300 g water
- 1 orange, finely grated zest and juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 50 g rum
- 200 g double cream
- 3 oranges, segmented
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Quenelles with Watercress Sauce
2h 45 min
Passion Fruit Soufflé
35 Min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55min
Choux Pastry
2j
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 Min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Crème Pâtissière
15min
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1j 20 menit
Sabayon (Zabaglione)
15min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min