Urządzenia i Akcesoria
Rum Babas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Babas
-
milk65 g
-
dried yeast10 g
-
plain flour240 g
-
salted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
sugar30 g
-
medium eggs4
Syrup and Cream
-
sugar300 g
-
water300 g
-
orange finely grated zest and juice1
-
vanilla bean paste1 tsp
-
rum50 g
-
double cream200 g
-
oranges segmented3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1778 kJ /
425 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3 godz. 50 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Normandy Apple Flan
1 godz. 25 min
Eastern European Brunch
1 godz. 30 min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise sauce
15 min
Almond Tuiles
1 godz. 30 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Rhubarb and Ginger Tart
1 godz. 45 min
Crème Pâtissière
15 min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 godz. 45 min
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min