
Urządzenia i Akcesoria
Masło pomidorowo-czosnkowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku4
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy40 g
-
miodu15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
koperku, świeżego tylko liście1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 ½ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217.3 kcal /
909.6 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
5.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
358 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO PIECZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Masło ziołowe
15 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Masło z ziołami
20 min
Masło z boczkiem i cebulką
55 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Szybki sos pomidorowy
10 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min