Urządzenia i Akcesoria
Masło pomidorowo-czosnkowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
15 g miodu
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka koperku, świeżego tylko liście
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
358 mg
Białko
1 g
Kalorie
909.6 kJ /
217.3 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO PIECZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Masło z ziołami
20 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Sos czosnkowy
5 min