![Verdure ripiene Verdure ripiene](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f0d36a45-4aae-4079-84a5-b70a417d5b1f/Derivates/6e88c694-a9ed-43dd-bd8e-c11f8420a54c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 melanzane (da 300 g l'una)
- 2 zucchine (da 130 g l'una)
- 2 cipolle bianche (da 120 g l'una)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di pangrattato + q.b.
- 10 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 20 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376.3 kJ / 329 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Sformatini di verdure
50min
Quiche di patate, porri e ananas
2 godz. 20 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Sformato di verdure
1 godz. 35 min
Quiche salata ai carciofi
1 godz. 20 min
Crostata di fiori e zucchine
1 godz. 35 min
Melanzane alla pizzaiola
1 godz. 10 min
Melanzane ripiene
1h 30min
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Zucchine ripiene
1 godz. 10 min