Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 melanzane (da 300 g l'una)
- 2 zucchine (da 130 g l'una)
- 2 cipolle bianche (da 120 g l'una)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di pangrattato + q.b.
- 10 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 20 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376.3 kJ / 329 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min
Melanzane ripiene
1 Std. 30 Min
Peperoni ripieni
1ωρ. 5 λεπτ.
Zucchine ripiene
1h 10 min
Crostata salata di spinaci
1h
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Sformato di verdure
1h 35 min
Cipolle ripiene di verdure
1 godz. 20 min
Fagottini di melanzane
1 Std. 45 Min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min