Risotto alla zucca e Roquefort

Risotto alla zucca e Roquefort

4.5 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Salsa al Roquefort
  • 50 g di latte
  • 200 g di formaggio roquefort sbriciolato
  • 1 tuorlo
Risotto alla zucca
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 3 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di rosmarino secco in polvere
  • 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
  • 100 g di vino bianco
  • 700 g di acqua
  • 30 g di burro freddo a pezzi (1-2 cm)
  • 1 rametto di rosmarino fresco (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 498.1 kcal / 2084 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 27.4 g
Węglowodany 46.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 1869.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...