Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
-
15 - 20
pomodori ciliegino a metà, a piacere
lub 1 - 2 pomodori pelati a pezzi, a piacere - 320 g di riso Parboiled (cottura 18 minuti)
- 1200 g di acqua
- 150 g di piselli surgelati
-
2
filetti di trota salmonata (400 g circa)
lub 2 filetti di pesce bianco (400 g circa) - 150 g di gamberetti sgusciati
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fettine (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40 min
Insalata di farro e pollo
45min
Tris di riso, pesce e verdure
35 Min
Ragù di verdure con cottura nel Varoma
50min
Insalata di mare con orzo perlato
1h 35 min
Insalata di pasta fredda con trota e verdure
45min
Insalata di riso verde ai gamberi
1h 50 min.
Orzo con straccetti di tacchino al limone
40 min
Insalata di farro e pollo
1 Std. 30 Min
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Risotto alle erbe aromatiche
35 Min
Aperitivo al sedano
10 Min