![Tris di riso, pesce e verdure Tris di riso, pesce e verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98CECC30-9BFC-4EDF-8C1F-C3258A6FA4F3/Derivates/CB2F0C17-9F60-46E5-8C86-701BF5C01E81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
-
15 - 20
pomodori ciliegino a metà, a piacere
lub 1 - 2 pomodori pelati a pezzi, a piacere - 320 g di riso Parboiled (cottura 18 minuti)
- 1200 g di acqua
- 150 g di piselli surgelati
-
2
filetti di trota salmonata (400 g circa)
lub 2 filetti di pesce bianco (400 g circa) - 150 g di gamberetti sgusciati
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fettine (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Aperitivo al sedano
10 min
Spumone ai frutti di bosco
10 min
Tris di riso, pesce e verdure
35 Min
Cocktail alla frutta (TM6)
6 Min
Ragù di verdure con cottura nel Varoma
50min
Succo di frutta
10 min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 Min
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40 Min
Cocktail alla frutta
10 min
Tris di riso, pesce e verdure
35 Min
Riso Venere al profumo di mare
1 Std.