Urządzenia i Akcesoria
Pesto alla genovese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni
Składniki
-
80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
-
30 g di pinoli
-
1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
-
80 g di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
-
150 g di olio extravergine di oliva
-
½ cucchiaino di sale
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
378.6 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1297 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
31.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Insalata russa
1 godz.
Dado vegetale
1 godz.
Confettura di fragole classica
1 godz. 5 min
Sale agli aromi
10 min
Pesto alla siciliana
15 min
Pesche sciroppate
721 godz. 20 min
Giardiniera sott'aceto
721 godz. 25 min
Peperoncini farciti sott'olio
721 godz. 20 min
Carciofini sott'olio
721 godz. 30 min
Marmellata di arance
1 godz. 10 min
Pesto di prezzemolo
10 min
Conserva di pomodoro classica
7 godz. 20 min