Pesto alla genovese

4.9 1.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di pinoli
    30 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    150 g
  • di sale
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 310 kcal / 1297 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 1.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 378.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...