Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1290 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 378.4 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min.
Pesto di rucola
10 min.
Confettura di fragole classica
1h 5 min.
Pesto di pomodori secchi
10 min.
Pesto alla siciliana
15 min
Confettura di albicocche
1h 30 min.
Dado vegetale
1h
Paté di olive
10 min.
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10 min.
Conserva di pomodoro classica
7h 20 min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 min.