![Pesto alla genovese Pesto alla genovese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7D256EB0-BA05-4972-B832-CF7D13013E8D/Derivates/DA85C5A2-302B-40A8-8226-F46635FE1F50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1290 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 378.4 mg
Alternatywne przepisy
Confettura di more
45 min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Pangrattato
10 min
Pomodori secchi sott'olio
721h
Confettura di albicocche
1h 30min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Pesto di rucola
10 min
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10 min
Confettura di fragole classica
1 Std. 5 Min
Confettura di pesche
1 godz. 20 min
Conserva di datterini e verdure
7 Std.
Pesto alla siciliana
15 min