Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Passato di verdure
50 Min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Vellutata di patate e robiola
45 Min
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 Min
Torta margherita
50 Min
Cotechino in crema di lenticchie
50 Min
Impasto per pizza
1 Std.
Risotto alla parmigiana
30 Min
Salame di cioccolato
3 Std. 10 Min
Budino alla menta
2h 45min
Crema Bimby ®
45 Min