![Impasto per pizza Impasto per pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA2AE34D-BE07-45E9-B271-C1D2B0F11E89/Derivates/67BCA6A3-3194-442D-A90E-7F77A6208D43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 400 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1835.3 kJ / 438 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Panini al latte
4h 50min
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Torta marmorizzata
2h
Purè di patate
50 мин.
Pizza Margherita
2h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Focaccia tramezzino
2h 5min
Piadina romagnola
15min
Danubio dolce
3ωρ. 25 λεπτ.
Pan coniglio
5h 5min
Rosette
5h 20min
Biscotti di pasta frolla
1ч. 5 мин.