Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 400 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1835.3 kJ / 438 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Ciambella classica
55min
Ciambella vaniglia e cioccolato
40min
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Biscotti di pasta frolla
1h 5 min
Purè di patate
50 分钟
Pizza Margherita
2小时
Briochele
6h
Torta marmorizzata
2小时
Cornetto gigante
6h
Rosette
5h 20min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min