![Ragù di carne alla bolognese Ragù di carne alla bolognese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82338b98-d38e-4ec0-99d3-275204435934/Derivates/7f2cd442-9791-46f2-9a17-f57f67806bb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g di pancetta a cubetti
lub 120 g di prosciutto crudo a cubetti - 80 g di sedano a pezzi
- 80 - 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 150 - 180 g di cipolla a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di burro
- 400 g di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
-
70
g di vino bianco secco
lub 70 g di vino rosso - 250 g di passata di pomodoro
- 70 g di acqua calda
- 1 foglia di alloro secca
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 20.17 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 16.28 g
- Błonnik
- 1.42 g
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con patate
1 godz. 10 min
Polpette al sugo
45 min
Lasagne al forno
2h 30min
Minestrone
45 min
Salsa al pomodoro
40 min
Arrosto di lonza con purè di patate
1 Std. 30 Min
Ragù di salsiccia
1h 15min
Costine in umido
1 Std. 20 Min
Ragù di carne mista
1 Std. 30 Min
Sugo all'amatriciana
50min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 godz. 10 min
Polpette classiche
1 godz.