Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina di mais bramata
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
-
1
cucchiaio di olio extravergine di oliva
lub 25 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Salsa verde "Bagnet"
15 min
Polenta
1h
Dado di carne
45 min
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Gnocchi di patate
1h 30 min
Vitello tonnato
25h 30min
Pisarei e faśö
35 min
Vellutata di porri
40 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Polenta taragna
1 godz. 15 min
Passatelli
45 min
Salsa tonnata
20 min